VHP-Nederland feliciteert VHP van harte met haar 75e jarig bestaan

0
107

VHP-Nederland feliciteert de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) van harte met haar 75-jarig bestaan. Een mijlpaal die herinnert aan de moedige Surinamers die 75 jaar geleden de VHP oprichtten, een politieke partij die zich vanaf het begin sterk maakte voor de verbetering van het leven van vele burgers in het land. Inmiddels heden ten dage is de partij uitgegroeid tot een brede multi-etnische partij, waarbij alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd zijn.

Sinds de oprichting in 1949 heeft de VHP een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Suriname. VHP-voorzitter mr. J. Lachmon, architect van de verbroederingspolitiek, heeft zich samen met andere politieke leiders ingezet voor harmonie op staatkundig, economisch, sociaal en cultureel gebied. De visie van mr. J. Lachmon en mr. J. Adhin, samen met hun goede verstandhouding met andere politieke leiders, heeft Suriname behoed voor groot onheil tijdens historische momenten, waaronder de onafhankelijkheid in 1975.

De VHP heeft altijd haar verantwoordelijkheid genomen, getuige de bestuursperiode van 1958 tot 1967, gekenmerkt door politieke stabiliteit en economische groei. De partij heeft na de onafhankelijkheid actief bijgedragen aan het overwinnen van uitdagingen zoals de staatsgreep in 1980, de Decembermoorden in 1982, de Binnenlandse oorlog in 1985-1987 en de opstand van de Tucajanas

Met president Chandrikapersad Santokhi aan het roer heeft de VHP, ondanks de uitdagende situatie bij zijn aantreden drie jaar geleden, Suriname opnieuw op de kaart gezet. Onder zijn leiderschap heeft het land een betere kredietrating, investeerders durven weer te investeren en er zijn maatregelen genomen om essentiële voedselproducten betaalbaar te houden voor de bevolking. Ook op het arbeidsfront met de vakbonden is er rust, vanwege afgesproken arbeidsovereenkomsten met koopkrachtversterkende maatregelen.

De VHP-Nederland feliciteert de VHP met deze indrukwekkende 75-jarige mijlpaal en erkent de voortdurende inzet voor de ontwikkeling van Suriname. De recente successen getuigen van vastberadenheid en geven hoop voor een economisch stabiele toekomst, vooral met de komst van inkomsten uit aardolie, waarin de bevolking kan genieten van welverdiende welvaart op economisch, sociaal en cultureel gebied.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi