Het allereerste boek waarin Chan Santokhi over zijn persoonlijke levenservaringen vertelt is inmiddels gelanceerd. De officiële presentatie van Chan is rond de 44e herdenkingsdag van de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. Het zal gratis beschikbaar komen voor jongeren en andere relaties. De schrijver is Dr. Ashwin Ramcharan, een jonge econoom die al in diverse landen heeft gewoond, bankier is geweest en onder meer gestudeerd heeft aan de Harvard University in USA.

Een groep sympathisanten kreeg zaterdag van de VHP een voorproefje tijdens een ‘soft launch’ in Aalsmeer, Nederland. Een veiling van de eerste exemplaren bracht daarbij ruim 15.000 euro op. Het boek Chan gaat over hoop en vertrouwen. ‘Chan’ gaat volgens een VHP-persbericht over een persoon die heeft bewezen hoop en vertrouwen niet te misbruiken. Hij vertelt: geeft u mij vertrouwen en samen bouwen we aan een mooie toekomst.

In verband met de officiële launch heeft Santokhi een speciale commissie binnen de VHP geïnstalleerd ter voorbereiding van enkele activiteiten. Voorlees-sessies voor scholieren en aanbiedingen aan bibliotheken zijn enkele van de geplande activiteiten. “Ik ben zeer blij dat ik in dit boek mijn persoonlijk verhaal heb kunnen doen. De rode draad is voor mij doorzettingsvermogen en opkomen tegen onrecht. Dat is wat mij drijft in de politiek,” zegt Santokhi.

Het boek Chan is volgens de VHP een donatie van een leergierige jonge Surinamer uit Nickerie, wonende in Nederland die hunkerend naar onderwijs en leergierigheid tonende de wijze lessen van Chan wilde horen. Hij interviewt Chan door drie keer te reizen naar Suriname en tot diep in de nacht met hem te praten. Het vraaggesprek heeft als opbrengst: “topverhalen over 8 december, leiderschap, jeugd, maar ook mooie teksten van oud-president R.R. Venetiaan”.

Het boek is nu online te koop via www.chanhetboek.org

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter

#suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi