Donaties

0
215

Op dinsdag 7 juli 2020 heeft Melissa, de levenspartner van VHP voorzitter Chan Santokhi, donaties mogen ontvangen van 2 bedrijven. De eerste donatie betrof 2 beademingsapparaten welke door de Chinese handelsgroep Association of Chinese Enterprises Suriname, is geschonken. Bij het in ontvangst nemen van de apparaten gaf mevrouw Melissa aan dat de apparaten zeer welkom zijn.

Terwijl ik hier sta adem ik in en uit, en u allemaal ook. Door te ademen krijgen we zuurstof naar binnen. We staan er niet stil bij hoe belangrijk ademhalen is omdat wij ademen als vanzelfsprekend zien. Voor ernstige zieke patiënten die moeite hebben met ademen zijn deze machines hun redding. 

Op dit moment komen er dagelijks besmettingen bij. En helaas zijn we ook Surinamers verloren aan dit afschuwelijk virus. Maar gelukkig zien we ook het aantal mensen die genezen verklaard zijn toenemen. Ik weet dat de meeste mensen echt voorzichtig zijn en dat jullie de maatregelen serieus nemen. Maar toch wil ik benadrukken dat we het samen moeten doen. We overwinnen dit virus alleen door de Covid-19 maatregelen strikt na te leven door: onze mondkapjes op te doen en aan te houden;  een veilige afstand van minimaal 1.5 meter in acht te nemen; en ja, ik blijf het zeggen, de handen blijven wassen.

Ik ben blij dat bedrijven die hier in ons land actief zijn, ook een bijdrage leveren in de strijd tegen het corona virus, Covid-19. Ik wil de Associatie van Chinese Bedrijven in Suriname dan ook hartelijk bedanken voor dit prachtig gebaar. De Associatie laat met dit gebaar zien dat ze betrokken zijn en zich betrokken voelen met onze Surinaamse Samenleving. Namens de VHP wil ik u hartelijk bedanken voor al het harde werk dat jullie samen met jullie staf en personeel tot nu toe hebben verzet. 

Hierbij overhandig ik één beademingsapparaat aan de vertegenwoordiger van het St. Vincentius Ziekenhuis en één aan de directeur van het Wanica Ziekenhuis. Mijn dank gaat ook uit aan alle gezondheidswerkers en ondersteunend personeel die vanaf 13 maart tot heden zich ten volle inzetten voor de Surinaamse gemeenschap. Van hieruit wens ik ook de heren Gregory Rusland, Ronni Brunswijk, Paul Somohardjo en de overige mensen die ziek zijn van harte beterschap toe. Blijft u allen gezond en Be Safe! Aldus mevrouw Melissa. 

Mond- en Neuskapjes  

De tweede donatie betrof mond- en Neuskapjes. Het bedrijf Lotus Group Nederland en Suriname heeft 1000 stuks neus-en mondkapjes geschonken aan de VHP. Mevrouw Melissa heeft de neus-en mondkapjes in ontvangst mogen nemen. Wij van de VHP zijn heel dankbaar dat de Lotus Group zich ontfermd heeft over de samenleving. Het is heel mooi om te zien dat er ondersteuning wordt gegeven tijdens minder goede tijden. Deze neus-en mondkapjes zullen gedistribueerd worden onder de sociaal zwakkeren van het district Nickerie. Jay Pahladsing van de VHP zal zorgen voor de distributie. 

Donatie voedselpakketten

De VHP heeft aan de stichting Wan Okasi een aantal voedselpakketten geschonken na een verzoek van deze stichting ontvangen te hebben. Deze stichting verkeert in grote nood als gevolg van het Corona-virus. Wij van de VHP willen altijd een steentje bijdragen om mensen die in nood verkeren, hun noden enigszins te verlichten. We gaan hard werken om de samenleving weer een waardig bestaan te geven.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi