VHP veroordeelt aanslag op kantongebouw

0
121

De VHP veroordeelt in de krachtigste bewoordingen de recente aanslag op het kantongebouw d.d. vrijdagavond 13 januari 2023. Het gebruik van automatische wapens, inclusief handgranaten, ongeacht de omstandigheden, is volkomen onaanvaardbaar. Dit soort handelingen vormen een grote bedreiging voor de veiligheid van onze samenleving.

De beschietingen op het kantongebouw is een aanslag op de fundamenten van de rechtsstaat en democratie. De VHP zal onder alle omstandigheden de rechtstaat en democratie te verdedigen. De partij  veroordeelt deze laffe daad en vraagt de regering om strengere handhavingsmaatregelen. Deze terreuraanslag is met voorbedachten rade gepleegd met als doel de gemeenschap te intimideren en het land te destabiliseren. Wij roepen de regering op elke vorm van intimidatie aan te pakken.

Ondanks de aanslag op het Kantongebouw, is het Hof van Justitie niet gezwicht voor de terreur en intimidatie, het Hof van Justitie, gaat normaal door met zijn rechtsspraak. Dit betekent dat de rechtsstaat zich niet van wijs heeft laten brengen en datgene doet wat zij behoort te doen. Tegen terreur en intimidatie moeten we geen duimbreed wijken, maar juist deze in de kiem smoren.

Capituleren voor terreur en intimidatie betekent onherroepelijk ruimte geven aan terroristen en criminelen om de samenleving in de greep te houden. Het is vooralsnog onbekend uit welke hoek de aanslag op het gerechtsgebouw is gepleegd. Dat die plaatsvond is echter ernstig genoeg, het is een aanslag op de rechtsstaat en democratie. Bepaalde krachten zijn continu bezig destabiliserende handelingen te plegen. De samenleving zal nooit wijken voor terreur en destabiliserende acties.

Wij  van de VHP vragen het ministerie van justitie en Politie samen met het ministerie van Defensie zo snel mogelijk klaarheid brengen in deze zeer ernstige terroristische daad. We doen verder een dringend beroep op de samenleving dat als ze iets weet van de daders of hun opdrachtgevers, dit door te geven aan de politie. Het is in ons aller belang dat de daders opgepakt en veroordeeld worden. Wij vragen de samenleving continu alert te blijven!

VHPWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi