VHP ontvangt twee beademingsapparaten van Chinese Enterprises Suriname

0
359

De levenspartner van VHP-voorzitter Chan Santokhi, Melissa Seenacherry, heeft twee beademingsapparaten ontvangen van Chinese Enterprises Suriname. Deze apparaten zijn zeer welkom, benadrukte Seenachery. “Terwijl ik hier sta, adem ik in en uit en u allemaal ook. Door te ademen krijgen we zuurstof naar binnen. We staan er niet stil bij hoe belangrijk ademhalen is, omdat wij ademen als vanzelfsprekend zien. Voor ernstige zieke patiënten die moeite hebben met ademen zijn deze machines hun redding,” zei ze verder.

Er komen op dit moment dagelijks COVID-19-besmettingen bij en ook een aantal landgenoten zijn aan het virus overleden. Toch is ze er blij om dat er nu een toename is in het aantal genezen personen. De levenspartner van de VHP-voorman benadrukte dat de maatregelen serieus genomen moeten worden.

“We overwinnen dit virus alleen door de COVID-19-maatregelen strikt na te leven door onze mondkapjes op te doen en aan te houden, een veilige afstand van minimaal anderhalve meter in acht te nemen en de handen blijven wassen,” zei ze verder. Ze heeft ook aangegeven tevreden te zijn met de bijdrage die bedrijven leveren in de strijd tegen het COVID-19-virus. Seenachery heeft een beademingsapparaat overhandigd aan het Sint Vincentius Ziekenhuis en een aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Het bedrijf Lotus Group Nederland en Suriname heeft 1.000 stuks neus- en mondkapjes geschonken aan de VHP. Deze goederen zullen gedistribueerd worden onder de sociaal zwakkeren van het district Nickerie. Verder heeft de VHP aan de stichting Wan Okasi een aantal voedselpakketten geschonken na een verzoek van deze stichting ontvangen te hebben. Deze stichting verkeert in grote nood als gevolg van het coronavirus, meldt de partij in een persbericht.

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi