VHP-Nickerie neemt oud-NDP partijgebouw over

0
347

Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) zegt dat 20 jaar lang zijn partij – waarvan hij medeoprichter is – gratis de beschikking had over een partijgebouw in Nickerie. Ondervoorzitter Ramon Abrahams tevens partijcoördinator Nickerie heeft publiekelijk te kennen gegeven dat hij nooit meer een poot zal trappen in het partijgebouw. Doekhie had een slot van zijn privé-kantoor verwisseld, nadat hij de sleutel niet kon krijgen. Sinds dinsdag wappert de VHP-vlag bij het gebouw dat te huur was. Intussen is de paarse kleur bedekt met een witte verflaag.

Doekhie merkt tegenover Starnieuws op dat nu de NDP geen gebruik wil maken van het partijcentrum, eigenaar Mohamed Sultan, hem heeft meegedeeld dat hij het zal verhuren. Hij verhuurt het gebouw aan VHP-kandidaat op de tweede plek in Nickerie, Nisha Jakry. Zij hebben een familieband, zegt Doekhie. “Het heeft mij wel wat gedaan dat de NDP-vlag en de billboards weggehaald zijn,” zegt de politicus. Die zijn nu thuis bij hem.

“Het partijgebouw is al die jaren gratis afgestaan aan de NDP. De mensen zijn weggegaan en hebben alle troep achtergelaten. Niet eens een dank je wel hebben ze gezegd,” merkt Doekhie op. Hij heeft geen goed woord over voor Abrahams die volgens hem een grote mond heeft opgezet. Hij heeft publiekelijk gesteld dat Johnny Mahespalsing meer heeft gedaan in Nickerie. “Dat kan wanneer je miljoenen geroofd hebt van Petro Caribe, Wageningen, Pelmolen, zaaizaad, verkoop van rijst,” stelt Doekhie. Mahespalsing heeft volgens Doekhie zelf verteld dat hij de lachende derde is. “Er worden geen openbare aanbestedingen gehouden, projecten worden aan vriendjes gegund. Schulden worden niet betaald.”

Doekhie zegt dat men nu niet moet janken als het partijgebouw naar anderen gaat en de vlag wordt neergehaald. “Als je een vrouw wegjaagt en ze neemt na een tijdje een andere man, dan kan je niet boos worden en tekeer gaan,” merkt Doekhie op. Hij zegt de NDP-kandidaten in Nickerie  Ebu Jones en Erak Fatehmohamed te steunen. De NDP beschikt intussen over een partijgebouw aan de Waterloostraat dat al in gebruik is genomen. “Dus het is niet zo dat het NDP-partijgebouw is overgenomen door de VHP,” stelt de afdeling Nickerie.

Bron: starnieuws.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi