VHP Nederland feliciteert Suriname

0
206

VHP Nederland juicht de goedkeuring van het Internationaal Monetaire Fonds(IMF) voor Suriname voor een bedrag van USD $ 688 miljoen toe en feliciteert de regering Santokhi/Brunswijk met deze belangrijke bereikte stap tot verdere ontwikkeling van Suriname. Het besluit van het IMF geeft aan dat het vertrouwen van de internationale gemeenschap in Suriname weer is hersteld.

De financiële regeling van het IMF zal het economische plan van de regering Santokhi ondersteunen en zal ook helpen de overheidsschuld terug te brengen tot een houdbaar niveau. Met deze IMF goedkeuring kan het  monetaire en wisselkoers beleidskader worden verbeterd. Ook het financiële stelsel kan worden gestabiliseerd  en de institutionele capaciteit worden versterkt.

Het uitvoeren van het hervormingsprogramma is zeer belangrijk om een meer welvarende toekomst voor Suriname te waarborgen. De hervormingen zullen de institutionele capaciteit voor macro-economisch beleid verbeteren, de stabiliteit van de financiële sector handhaven, corruptie aanpakken en het bestuur versterken.

VHP Nederland vindt deze stap van het IMF van belang omdat hierdoor de hervormingen zullen worden ondersteund door technische bijstand van ontwikkelingspartners, waaronder het IMF, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbankgroep.

Er gloort weer hoop en licht aan de Surinaamse horizon. Het is aan de Surinaamse bevolking en de regering Santokhi/Brunswijk om nu vastbesloten en vastberaden de verdere ontwikkeling van het land ter hand te nemen waarbij de meest kwetsbaren tijdens het aanpassingsproces worden beschermd.

VHP Nederland feliciteert de regering en de Surinaamse bevolking met deze zwaar bevochten mijlpaal en spreekt de hoop uit dat hiermede een belangrijke stap is gezet tot welvaart en welzijn en de toekomst voor de totale Surinaamse bevolking. W’o set en!! Sranan sa wini

VHP Nederland,

Voorzitter,

Soedamah LachmanWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi