VHP bij Chinees nieuwjaar: respect en wederzijds belang

0
281

12 februari markeert het begin van het ”Jaar van de Os”. Het dier is al eeuwenlang vertegenwoordigd in religie, literatuur en populaire cultuur in heel Azië. Veel van de hoge waardering die het dier geniet, is te danken aan het belang ervan in de landbouw. De Os is loyaal, zachtaardig en betrouwbaar. 

In China wordt de Os beschouwd als een dier van kracht dat wordt geassocieerd met oogsten en vruchtbaarheid. In overeenstemming met de lang gekoesterde gewoonte om het nieuwe jaar en het dier dat ermee geassocieerd is te vieren volgens de Chinese dierenriem, zullen heiligdommen afbeeldingen tonen die gerelateerd zijn aan het Jaar van de Os.

Het jaar van de Os is cruciaal voor het winnen van de strijd tegen de covid-19 pandemie en de armoede. Het wordt een jaar van harder werken. We hebben nog een lange weg te gaan bij de preventie en bestrijding van covid-19 pandemie en de armoede. 

Landen over de hele wereld zouden elkaar moeten steunen, zodat globaal de strijd wordt aangegaan en allianties worden gesloten, net zoals alle andere pandemieën, succesvol worden teruggedrongen en de angst verdrijven. De wereld zal sterker fysiek, sociaal en economisch uit de strijd komen.

De Chinese gemeenschap maakt zonder meer een belangrijk en integraal deel uit van de Surinaamse bevolking. Ze zijn goed geïntegreerd in onze samenleving, spelen niet alleen een grote rol in de sociaal- economische en culturele ontwikkeling, maar ook in de opbouw van de harmonieuze multiculturele en duurzame samenleving in Suriname. De relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China is zeer goed en vriendschappelijk. Vanuit wederzijds belang en respect draagt de Volksrepubliek China op verschillende manieren bij aan de nationale ontwikkeling van ons land

Bij de intrede van het ‘Jaar van de Os’, spreekt de VHP de wens uit, dat wij met zijn allen het Chinese nieuwjaar vieren en de eigenschappen van de Os waarmaken in het belang van vrede, rechtvaardigheid, ontwikkeling, veiligheid, welvaart en welzijn. Als partij zal onze aandacht uitgaan naar de gezondheidszorg en onderwijs, bestrijding van armoede, die als pijlers zullen zijn voor de opbouw van een gemeenschap met een gedeelde toekomst en onvermoeibaar werken aan een betere toekomst voor het volk van Suriname.

U als volk, mag op allerlei vlakken vernieuwing en vooruitgang verwachten die vele dimensies van ons leven zullen beïnvloeden. U gaat veel vreugde en zonneschijn krijgen zodat u elke dag opnieuw vrolijk en gelukkig kunt zijn. Hebt u nog even geduld. Vriendschap, liefde en samenzijn zullen een belangrijke rol spelen in ons leven en over het algemeen zal het ‘Jaar van de Os’ positief zijn. 

De VHP als politieke partij koestert een goede samenwerking met de Volksrepubliek China en de Chinezen in Suriname. De vriendschap tussen Suriname en de Volksrepubliek China mag verder bloeien en groeien. De VHP wenst de hele natie maar in het bijzonder de Chinese gemeenschap, een heel gelukkig en vernieuwend Jaar van de Os toe.

VHP

 Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi