Sharman: “Focussen op enorme crisis; mooie dingen on hold zetten”

0
198

De nieuwe regering zal zich bij haar aantreden focussen op de enorme crisis waarmee het land te maken heeft. Voor nu zullen allerlei ingewikkelde mooie dingen on hold gezet moeten worden, zegt het herkozen lid van De Nationale Assemblee (DNA), Dew Sharman, aan Suriname Herald. “Waarin we nu zitten is een enorme crisis en deze zullen wij eerst met man en macht proberen te beheren”, zegt de VHP’er.

Er zullen volgens hem in de eerste zes tot twaalf maanden prioriteiten gesteld moeten worden door nijpende zaken aan te pakken. Hij verwijst naar het Wederopbouwplan. Sharman noemt in dit kader de gezondheidszorg zoals het garanderen van medicamenten, de veiligheid en armoede. Het herkozen assembleelid geeft verder aan, dat de VHP de afgelopen vijf jaar in het parlement op een constructieve wijze haar bijdrage heeft geleverd.

De politicus is van huis uit arts en heeft zich daarom ook voornamelijk gefocust op de gezondheidszorg. Zo heeft hij zich uitgesproken over het onnodig automatiseren van huisartsenpraktijken, terwijl het volk sinds 2015 in armoede leeft en op dat moment geen toegang had tot basale medicamenten. Hij legt uit niet tegen de automatisering te zijn, maar dat het niet het juiste moment was. Sharman merkt op dat hij het niet altijd even gemakkelijk heeft gehad als oppositielid. Zo is de toegang tot informatie niet vanzelfsprekend. Echter wijst hij erop, dat wanneer iemand scherp is, er rekening met de persoon wordt gehouden.

De herkozen parlementariër belooft kritisch te blijven, ook al zal hij nu aan de zijde van de coalitie zitting nemen. “Niet omdat ik coalitielid ben zal ik alles toelaten. Ik ga op dezelfde voet door. Waar ondersteuning nodig is, zal ik ondersteunen en waar ik kritisch moet zijn zal ik dat ook doen”, benadrukt hij. Naast de gezondheidszorg zal hij zich ook sterk maken voor de toerismesector. Sharman gelooft dat deze sector met wat structurering een stap is richting diversificatie van onze economie.

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi