Jogi gaat voor laatste termijn in DNA

0
401

VHP-parlementariër Mahinder Jogi zal de komende vijf jaar voor de laatste keer te zien zijn in De Nationale Assemblee (DNA). In gesprek met Suriname Herald zegt Jogi, dat hij er niet meer voor voelt om in 2025 weer te gekandideerd te worden. Voor de politicus is het genoeg geweest. Hij is in Saramacca met voorkeurstemmen herkozen. Jogi belooft zich in de laatste vijf jaar in te zetten voor het volk van Suriname.

De politicus heeft twee keer gezeten in de oppositie en zal zijn laatste termijn zitting nemen in de coalitie. “Ik heb heel veel geleerd en een wezenlijke bijdrage geleverd aan ontwikkeling van het district en land.” Jogi geeft aan dat hij zijn kennis en ervaring zal overdragen aan de jongere generatie, als ze die willen en even hard willen werken. Hij benadrukt dat volksvertegenwoordiger zijn een job is die 1×24 uur actie van de persoon verwacht en veel meer is dan alleen het parlementaire werk. “Je moet het volk dienen”, benadrukt hij.

Politieke blindheid

Jogi stelt dat de VHP-fractie de regering afgelopen vijf jaar kritisch begeleid heeft en visie gegeven heeft over zaken, waarvan zij dachten dat die anders moesten. “De regering heeft niet geluisterd, maar toch hebben wij volgehouden en geprobeerd richting te geven. Het is niet gelukt en u ziet wat de situatie nu is in het land”. Het volk van Suriname heeft volgens hem de regering op 25 mei haar rapport uitgereikt. “Zo’n rapport willen wij zeker niet hebben als regering”, zegt de VHP’er.

Hij stelt dat te verregaande politieke loyaliteit leidt tot politieke blindheid. Dit heeft gemaakt dat de coalitie toen niet kon optreden tegen de regering, waardoor het volksbelang op de achtergrond raakte. Jogi merkt op dat de regering het volk ondanks een volle staatskas die zij in 2010 overnam, niets structureels heeft kunnen aanbieden. Hij geeft aan dat deze coalitie, in het bijzonder zichzelf, de regering kritisch zal begeleiden.

Zowel de regering als de samenleving zal er baat bij hebben. De coalitie zal zich niet moeten gedragen als een rubberstempel van die regering. “En natuurlijk zijn er zaken die intern besproken dienen te worden, want we kunnen die soep niet zo heet opdienen, maar we zullen kritisch blijven.” Hij garandeert dat er zeker een verschil met de vorige coalitie zal zijn. “Wij gaan niet kiezen voor het belang van die regering, althans ik zeker niet, maar die van de samenleving”, benadrukt Jogi.

Geen gouden bergen

Hij zegt dat de voorkeurstemmen die hij behaald heeft duidelijk aangeven dat burgers wat van hem verwachten en dat ze hem in het parlement willen. Belangrijk is volgens hem dat er open kaart wordt gespeeld met de samenleving, “wat het probleem ook is leg het op tafel zodat men het kan begrijpen, ook wanneer er een vertrekpunt is dat ver beneden het aanvaardbare financieel-economische is dan moeten wij dat ook uitleggen aan die samenleving.”

Jogi benadrukt dat er geen gouden bergen moeten worden beloofd aan burgers, maar dat er eerst een overzicht wordt gemaakt van wat er precies is aangetroffen en afhankelijk daarvan zullen er stappen gezet worden. “En ik ken meneer Santokhi, hij is iemand die transparant en helder is en de kracht heeft om ons te overtuigen. Hij zal zeker op een zodanige wijze leiding geven aan die regering dat er weinig ruimte zal zijn om kritiek te leveren, maar ook dat het vertrouwen gegeven aan de VHP en ABOP niet verloren gaat.”

Jogi geeft aan dat hij geen functie binnen de nieuwe regering ambieert. Ook niet in DNA. Hij wenst slechts als DNA-lid zijn bijdrage te leveren.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi