Santokhi roept internationale organisaties op om waakzaam te zijn

0
83

VHP-voorzitter Chan Santokhi roept internationale organisaties op om waakzaam, zorgvuldig en voorzichtig te zijn bij de komende verkiezingen. In deze fase, in nog minder dan 75 dagen, is het volgens hem ethisch niet verantwoord om nog miljoenen te gaan lenen. Santokhi vindt dit een indirecte beïnvloeding van de verkiezingen. “We weten allemaal wat er met die gelden gebeurt”, zegt hij.

Santokhi voert verder aan dat er US$ 2,5 miljard door de regering is geleend en vraagt zich af hoeveel van dat geld is gegaan in de investerings- en ontwikkelingssector. Echter merkt hij op dat het geld voor consumptief gebruik is besteed. Volgende de VHP-voorzitter moet er alles aangedaan worden binnen het vermogen van de politieke partijen om ervoor te zorgen dat de verkiezingen ordelijk en transparant verlopen.

Het aanschrijven van internationale organisaties moet volgens de VHP-voorzitter niet als een doorn in het oog worden beschouwd, integendeel is het ter bescherming van het Surinaamse volk. Personen die het aanschrijven van internationale organisaties om als waakhonden te fungeren als a-nationaal beschouwen bekijken de zaak vanuit hun eigen politiek belang, vindt de politicus.

Hij benadrukt dat de beste waakhondfunctie van het volk, de kiezer, komt en niet van de internationale organisaties. De oppositionele partijen binnen en buiten het parlement hebben middels bundeling in een platform kenbaar gemaakt, dat zij niet aan de kantlijn zullen blijven staan. Er zal een standpunt worden ingenomen tegen de misstanden die de partijen waarnemen, liet Santokhi woensdag tijdens een persconferentie weten.

Vishmohanie Thomas

Bron:snc.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi