Ronny Aloema DNA-kandidaat

0
453

Dertig jaren lang heb ik mijn land vertegenwoordigd met voetbal en zaalvoetbal. Mensen kennen  mij als the Tiger, of MGG, the Man with the Golden Gloves, en dit is het resultaat van hard werken. 

Het publiek heeft mij vaak op de televisie gezien, waar ik met onze nationale selectie ons mooi land Suriname vertegenwoordigde, en het Surinaamse voetbal plaatste op weg naar het WK van 2008. Jullie zagen mij strijden, leiden, en zelfverzekerd winnen, maar jullie zagen ook dat ik niet beter werd, stil stond en dat ik belangrijke wedstrijden verloor, zowel als team en als land. 

En jullie hebben gelijk wanneer je zou denken dat een sportcarrière niets betekent, omdat Suriname nooit een belangrijk regionaal of internationaal toernooi heeft gewonnen.

Zijn wij misschien vervloekt of zo ? Het kan toch niet zo zijn, dat wij eeuwig beperkt zijn om grote hoogten te bereiken ?Are we eternally block by an unbreakable glass roof? Heel wat sporters, en supporters denken zo, en geloven dat er geen hoop meer is. Een ding wat zeker is, is dat ons land geen geld meer heeft. 

Maar vandaag sta ik hier en bespreek deze issues en zeg jullie dat het geen vloek is, nee, Suriname is niet vervloekt ! Er zijn vele manieren om beter te worden, om internationale successen te boeken en nationale sportontwikkeling te brengen. Dus wat missen we hier al 30 jaren lang ? 

Het is heel eenvoudig: we missen een politieke wil, met een duidelijke visie en een sterke leider die met zijn vuisten op tafel slaat om de problemen op te lossen. 

Ik, als iemand met ambitie en vastberadenheid, committeer ik mezelf om het ondernemerschap en de ontwikkeling van het binnenland snel ter hand te nemen. In het bijzonder, zal ik voor iedere individuele sporter, man of vrouw van Suriname, opkomen voor hun belangen. Om dit te kunnen uitvoeren heb ik 3 hoofddoelen: 

  1. Een raamwet om Sport en Recreatie te structureren. Deze sportwet zal zorgen voor opleiding, training en gezondheidszorg voor sporters. Ook zal deze sportwet de verantwoordelijkheden regelen van alle sportbonden, sportverenigingen, en het Ministerie van Sport en Jeugdzaken. Deze sportwet zal de financiële ondersteuning van de overheid regelen aan iedere sporter op haar/zijn weg naar de top, om zodoende Suriname in het buitenland te kunnen vertegenwoordigen. Het is echt onacceptabel, dat een sporter, vechter of atleet, moet bedelen om publieke financiële ondersteuning te kunnen krijgen om voor Suriname uit te komen, en die dan zonder transparantie wordt gegeven. Deze Sportwet zal ook het management van sport en recreatie faciliteiten, en de competities regelen.
  2. Rehabilitatie en bouw van nieuwe sport en recreatie accommodaties 
  3. Ondersteuning aan sportorganisaties ter professionalisering van sport in Suriname

Ik zal uw stem zijn in de Nationale Assemblee om er zeker van te zijn dat ieder sporttalent wordt gekoesterd, en optimale kansen zal krijgen om aan een sportcarrière in het buitenland te bouwen.

Ik ben reeds met Europese clubs en buitenlandse bonden in contact om een uitwisselingsprogramma op te zetten zodat onze jeugdsporters zich in Europa kunnen ontwikkelen. Ik heb reeds een project ingediend voor de bouw van een Sport Academie in Albina, en dit is pas het begin.

Ik heb uw vertrouwen nodig, ik heb uw stem nodig. Sport is geen derderangs sociale verplichting van de overheid, maar het is een echte industrie, het is een netwerk, het is diplomatie, het is beleid, het is een mentaliteit, het is WINNEN !

Tenslotte hoop ik echt dat deze regering, voordat zij de macht overdraagt aan betrouwbare leiders, Bigi Boy zullen ondersteunen bij zijn terugkeer in Suriname, ondanks dat hij deze keer zonder overwinning huiswaarts keert. 

We moeten en behoren al onze sporters te omarmen die dapper en moedig zijn en Suriname glorierijk in het buitenland vertegenwoordigen, waar ook ter wereld. 

Van mijn kant, zal ik deze grote sporter verwelkomen en ik zal hem blijven ondersteunen als een symbool van onze natie.

 Stem voor Ronny ALOEMA, stem voor de Sport, stem voor Suriname!

Ronny AloemaWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi