“De VHP is een grote familie geworden en te groot om kapot te maken. Onze aspirant-kandidaten hebben veel trainingen gehad. Ze zijn niet omkoopbaar en ze zijn niet te breken door fake nieuws.” Zo reageert VHP-assembleelid Riad Nurmohamed op de diverse cyberaanvallen en nepberichten over hem en zijn partij via sociale media de afgelopen dagen.

Verder zegt de politicus dat politieke tegenstanders manieren zoeken om haat te zaaien binnen de VHP. Hij stelt dat geen enkele actie van de duivel de VHP kapot gaat kunnen maken.

“Men knipt foto’s van mij, men is bezig geweest nepaccounts te maken en schrijft teksten in naam van mij. Binnenkort gaan ze toespraken van mij op sociale media plaatsen.” Nurmohamed ergert zich aan deze manier van politiekvoering. Aangezien zijn e-mailadressen bij De Nationale Assemblee en de Anton de Kom Universiteit van Suriname zijn gebruikt, is aangifte gedaan bij de Cybercrime Unit van de politie. Ook assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is op de hoogte gesteld.

Op sociale media is e-mailcorrespondentie gepubliceerd van Nurmohamed en partijgenoot Asiskumar Gajadien, waarin zij zich negatief uitlaten over marrons na het vertrek van Miguel Abaas uit de VHP. Het assembleelid ontkent dit en vindt het bijzonder erg dat mensen zo ver gaan om onenigheid te zaaien.

Deze acties kwamen opvallend in de periode toen de VHP bezig was met het bekendmaken van de aspirant-kandidaten in diverse districten. Het Dr. Mr. Drs. Jnan Adhin Kennisinstituut was onder leiding van Nurmohamed verantwoordelijk voor het trainen van de aspirant-kandidaten in alle districten.

Volgens hem ziet iedereen de diversiteit binnen de VHP en dat zit de tegenstander erg dwars. De politieke hoek vanwaar deze acties komen, zijn overduidelijk, aldus Nurmohamed. Hij roept de politieke opponenten op, om open en transparante politiek te voeren en het pad van criminaliteit, misleiding, haat, corruptie, cybercrime en fake news te verlaten.

Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter

#suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi