Mathoera: “Ministerie van Defensie is voor mij geen probleem”

0
531

Met alle gedrevenheid gaf Krishna Mathoera, in gesprek met Suriname Herald, te kennen dat ze geen probleem of obstakel ziet in de functie van minister van Defensie. Ze vindt zichzelf capabel genoeg om het ministerie te leiden. Suriname Herald verneemt van bronnen in de VHP, dat zij op dit departement de scepter zal zwaaien.

“Ik zou dat niet als een obstakel zien of probleem vinden. Absoluut niet. En ook niet het ministerie van Justitie en Politie. Veiligheid is het onderwerp, waarvoor ik altijd ben opgekomen. Ik was ook in de commissies van Justitie en Politie en Defensie. Voor mij is belangrijk dat wat wij beloofd hebben als partij, en wat ik als persoon heb beloofd, dat wij dat naar beste vermogen moeten waarmaken. En dat is vooruitgang, veiligheid en zero corruptie,” zegt Mathoera.

Ze geeft echter aan dat er nog geen formele mededelingen gedaan zijn namens de partij. Alles wat er nu gezegd wordt, verneemt ze ook via de media. “Ik ben voor elke functie beschikbaar. Ik heb geen ambities in die zin dat ik iets wil, maar als de partij een beroep op mij doet in welke functie dan ook dan stel ik me zelf ter beschikking,” zegt de VHP-parlementariër.

Op de vraag als ze eerder voor het parlement zou kiezen of een ministerspost, zegt Mathoera dat ze bijna haar hele leven heeft gezeten in de uitvoering. “Beide vind ik heel mooi. Voor mij maakt het niet uit in welke functie je zit, wat mij betreft vind ik dat in welke rol je ook bent, jij je best doet naar beste vermogen en dat je naar eer en geweten je functie vervult. En dat heb ik altijd gedaan,” zegt een zelfverzekerde politica.

Op 29 juni 2020 is Mathoera voor de tweede keer toegelaten tot De Nationale Assemblee. Daarvoor vervulde ze de functie van politiecommissaris.

Jerrel Harderwijk

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi