Launch Sociaal Advies en Begeleidings Instituut(SABI)

0
286

Op dinsdag 10 augustus heeft de launch plaatsgevonden van het Sociaal Advies en Begeleidings Instituut(SABI) van de VHP. Door verhindering van VHP voorzitter Chan Santokhi, tevens president van het land, werd de launch gedaan door VHP ondervoorzitter, dhr. Glenn Oehlers. Samen met hoofd- en dagelijks bestuursleden, is er een plaquette onthuld.

SABI is een werk-arm van de VHP en is rapportage verschuldigd aan het bestuur van de VHP. Dit instituut moet gezien worden als een platform om de burgerij te bereiken, contact te leggen en deze te onderhouden. Vragen en klachten die zich in het dagelijks leven in de verschillende ressorten voordoen te verzamelen en te kanaliseren naar de juiste instanties.  

SABI zal adviserend en begeleidend optreden met als doel een structurele oplossing te brengen in de zaken die zich tot op straatniveau afspelen. Het Centraal Orgaan is gevestigd aan de Jagernath Lachmonstraat 130, maar in elk ressort zal SABI een locatie en medewerkers hebben, waar de gemeenschap terecht kan, hetzij via de DR&RR leden of persoonlijk.

Op deze wijze wil de VHP bewerkstelligen dat burgers die problemen met de overheid en sociaal maatschappelijk problemen ondervinden, terecht kunnen bij dit instituut. In elk ressort zal er regelmatig spreekuur worden gehouden, waarbij naast DR&RR leden ook medewerkers van SABI aanwezig zullen zijn.

Men kan afspraken maken voor een gesprek met SABI, tevens bestaat de mogelijkheid per mail uw vragen te verzenden. Er bestaat een standaardformulier welk kan worden ingevuld en verzonden, zodat uw vraag kan worden aangepakt. Dit instituut is een onafhankelijke, die bemiddelt tussen de burger en de regering om oplossing te brengen in de verschillende vraagstukken.

VHPWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi