Eén van de best geleerde mensen van Suriname

0
342

Wij hebben in de afgelopen dagen diverse flyers en cv’s van assembleekandidaten zien langskomen, van diverse politieke partijen. Er is één die ons heel erg opviel en zelfs nieuwswaardig is. Het gaat hier om dr. ir. Nawin Ryan Nannan. Hij staat op nummer 10 van de VHP-kandidatenlijst van Paramaribo.

Precies, de 10 staat voor uitmuntend (10 punt). Nummer 10 op de VHP-kandidatenlijst is dus vanzelfsprekend.

Het eerste wat ons meteen opviel, is dat hij drie universitaire studies met cum laude behaald heeft. Je slaagt cum laude indien je een gemiddeld cijfer van 8 hebt en met een eindcijfer van 9 slaagt voor het afrondend werk. Tot zo ver wij hebben kunnen nagaan, heeft geen enkele Surinamer deze prestatie ooit eerder neergezet met driemaal cum laude. Ja, u leest het goed, geen enkele!

Een telefoontje naar diverse universiteiten in Nederland heeft geen antwoord met zekerheid opgeleverd. Op die universiteiten kennen zij niemand met driemaal universitaire cum laude, maar om met zekerheid een antwoord te kunnen geven, moesten zij het nog laten uitzoeken.

Als dit niet genoeg is, constateerden wij dat deze jongeman een wetenschapper is met 21 peer-reviewed internationale publicaties in gerenommeerde internationale wetenschapsbladen. Een peer-reviewed publicatie is een publicatie van jouw nieuwe wetenschappelijke inzichten die door diverse gezaghebbende wetenschappers op het betreffende vakgebied, aan een zeer kritische en strenge toets onderworpen zijn. Het kan soms zo een jaar duren voordat zo een publicatie de status van peer-reviewed-publicatie krijgt. Vaak wordt zo een publicatie zelfs afgewezen, omdat het de toets der kritiek niet heeft kunnen weerstaan. Waar het anderen niet lukt om één publicatie tijdens hun hele loopbaan doorheen te krijgen, heeft deze jongeman het gepresteerd om in korte tijd er 21 doorheen te krijgen.

Verder is hij als decaan, hoofddocent Werktuigbouwkunde en proces- en energietechnoloog werkzaam op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Een decaan geeft leiding aan de betreffende faculteit en aan alle daaraan verbonden wetenschappers.

Het gaat verder. Deze jongeman heeft vanwege zijn grote aantal peer-reviewed internationale publicaties en zijn promotie bij Technische Universiteit Delft (TU Delft), zich in de schijnwerpers geplaatst bij diverse gerenommeerde multinationals en universiteiten. Hij heeft hierdoor diverse internationale uitnodigingen op zak van multinationals en universiteiten. Zeer recentelijk heeft hij uit Guyana en Canada ook uitnodigingen gehad voor een functie in de aardoliesector.

Ondanks zulke grandioze uitnodigingen op zak, heeft hij de verleiding kunnen weerstaan om niet te kiezen voor het grote geld, maar voor Suriname. Hieruit concluderen wij dat deze jongen ook in de politiek alle verleidingen zal kunnen weerstaan. Hij heeft bewezen een zeer sterke persoonlijkheid te zijn en niet te zwichten voor verleidingen.

Wij vinden oprecht, dat zulks persoon die tot de slimste mensen van Suriname behoort, een kans moet krijgen om ons land uit de problemen te halen. Anders, is het een gemiste kans voor Suriname.

Hij is de Messi van de VHP en Suriname, nummer 10, bescheiden maar met garantie voor goals.

Hieronder geven wij een beknopte samenvatting van zijn cv

Dr. ir. Nawin Ryan Nannan:

– Decaan, hoofddocent Werktuigbouwkunde en proces- en energietechnoloog werkzaam op de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

– Gepromoveerd in 2009 tot doctor aan de TU Delft; een universiteit die internationaal zeer hoog aangeschreven staat en tot de wereldtop behoort.

– Afgestudeerd in 2004 als MSc./ir. in Werktuigbouwkunde (proces- en energietechnologie) aan de TU Delft.

– Afgestudeerd in 2003 als BSc. in Werktuigbouwkunde aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

– Alle drie graden met cum laude behaald.

– Topwetenschapper met 21 peer-reviewed internationale publicaties in gerenommeerde wetenschapsbladen; een internationaal erkende autoriteit op zijn vakgebied.

– Twee postdocs in het buitenland aan gerenommeerde instituten: Italië en de Verenigde Statten, te weten:

  1. Politecnico Di Milano, Milaan in Italië
  2. National Institute of Standards and Technology, Gaithersburg, MD, Verenigde Staten

– Ondernemer/consultant.

– Ervaring met fondsenwerving voor onderwijs en onderzoek via lokale en internationale donoren.

– Ervaren en competent op het vlak van strategisch plannen en management van personeel en van middelen, visievorming, het creëren van draagvlak, verandermanagement, het betrekken en binden van stakeholders, kwaliteitszorg en accreditatie in het hoger onderwijs.

Zoals wij eerder schreven, is deze VHP-kandidaat vanwege zijn bijzondere prestaties ons opgevallen. Indien er andere DNA-kandidaten zijn met vergelijkbare competenties, van welke partij dan ook, laat het ons weten. Ook die zullen wij voor het voetlicht plaatsen. Het Surinaamse volk heeft recht op keuze voor de allerbesten, ongeacht de partijkleur.

Sunil Sookhlall & Kries Mahabier

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi