VHP statement schietincident op Commewijne

0
255

De VHP heeft met zorg kennis genomen van een schietincident tussen twee Cubanen, waarvan één, een VHP t- shirt aan had, in Commewijne. Het conflict, blijkt nu, betreft een persoonlijke vete tussen de twee Cubanen, die geëscaleerd is in een beschieting. Wij betreuren dit incident en het tragische verlies van een menselijk leven. We condoleren de nabestaanden en wensen hen veel sterkte toe.

De VHP heeft vanmiddag een succesvolle Road-show gehouden in Commewijne in het kader van de aanstaande verkiezingen. Na afloop heeft op een bepaalde locatie het incident plaatsgevonden. Tijdens het optreden van de politie is een onschuldige persoon, Eric Baldew, in de been geschoten.

Wij betreuren het tevens dat individuen valse informatie via social media verspreiden over wat zich heeft afgespeeld en de betrokkenheid van VHP-ers hierin. Deze berichten zijn onjuist en hebben een opruiend karakter. Politieke opponenten zijn zonder het onderzoek af te wachten, onschuldige burgers aan het criminaliseren en valse informatie over VHP te verspreiden. Dit betreuren wij ten zeerste.  

Eerder heeft de VHP haar bezorgdheid uitgesproken over het immigratiebeleid van de Regering en het feit dat betrokkenen vrijelijk vuurwapens tot hun beschikking hebben. Mede door de toename van vuist vuurwapens is de onveiligheid in het land toegenomen.

De VHP wacht het politioneel onderzoek af en doet een beroep op eenieder om met respect en op een verantwoordelijke manier met deze situatie om te gaan. De details van het onderzoek is ons niet bekend en we geven de politie alle ruimte om de zaak te onderzoeken en de daders te achterhalen. 

VHPWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi