VHP: Overheid neem je verantwoordelijkheid!

0
102

De overheid heeft een verantwoordelijkheid bij het zoeken naar een oplossing voor de problemen bij het bacovenbedrijf Food and Agricultural Industries (FAI). Het bedrijf met activiteiten in Nickerie en Saramacca, is gesloten en de top van het bedrijf is met de noorderzon vertrokken. Werknemers zijn niet uitbetaald. Als één van de aandeelhouders in FAI heeft de Surinaamse overheid ook een verantwoordelijkheid. Volgens DNA parlementslid Mahinder Jogi, blijkt ook hier weer nalatigheid van de overheid om goed toezicht te houden. De VHP zal deze zaak in De Nationale Assemblee aankaarten. 

Volgens Jogi is er niet geïnvesteerd in het bedrijf wat mede tot de neergang van het bedrijf heeft geleid. Het heeft ernstige consequenties voor werkgelegenheid, Suriname mist weer inkomsten uit export en de betrouwbaarheid naar buitenlandse klanten wordt geschaad.

Het is een bittere zaak voor de meer dan 2.000 werknemers. Hun salaris over de maand januari is niet uitbetaald en ze moeten doen met een voorschot van SRD 500.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi