VHP geeft SRD 26.000 aan nabestaanden bootramp

0
151

De VHP heeft SRD 26.000 opgehaald tijdens een interne inzamelingsactie. Het geld is overhandigd aan het traditioneel gezag van Grankreek in Saramacca. De middelen zijn bestemd voor de nabestaanden van de bootramp. 12 personen hebben hierbij het leven gelaten. 

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft het bedrag overhandigd aan basja Taweroe van Grankreek. “Tragedies kunnen ongekend leed met zich meebrengen. Een schrale troost is dat de gevolgen daarvan enigszins kunnen worden opgevangen. Met dat gegeven in gedachten heeft de VHP de geldinzamelingsactie gehouden.

Santokhi gaf aan dat geld de levens niet kan terugkopen. Echter sprak hij de hoop uit dat de ontstane leegte, maar meer nog de financiële ongemakken, enigszins weggewerkt kunnen worden met deze geste.

VHP Nederland heeft ook bijgedragen. Blijft u ons steunen en blijft u samen met ons strijden voor ontwikkeling in Suriname. Namens het bestuur danken wij u van harte.

Bron: StarnieuwsWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi