VHP bij Holi: we zullen de duisternis overwinnen

0
143

Op 29 maart aanstaande vieren miljoenen mensen over de hele wereld het holifeest, ook in Suriname wordt dit feest gevierd. De viering van dit feest kenmerkt zich door levendigheid van generatie op generatie. Dit feest is één van vele religieuze feestdagen, die in ons kleurrijk Suriname, zijn plaats heeft weten te vinden binnen onze verscheidenheid in eenheid. 

Het Holi- feest kent verschillende betekenissen waaronder de overwinning van het licht over de duisternis, de overwinning van het goede op het kwade, van recht over onrecht en dit feest is ook een symbool voor vergeving. Het aansteken van het vreugdevuur aan de vooravond van Holi, symboliseert de triomf van deugd over het kwaad. 

Het Holi met zijn talloze kleuren is de beste weerspiegeling van de Surinaamse diversiteit en het multiculturele erfgoed. Het Holi-festival is een tijd voor familie en vrienden om bijeen te komen en zich te verheugen in de geest van eenheid, broederschap en genegenheid. Dit festival zal  het geloof in de gekoesterde nationale waarden versterken.

De VHP roept alle Surinamers op, te streven naar het versterken van vriendschapsbanden om de samenleving bij elkaar te houden. De VHP is ervan overtuigd dat dit kleurrijke festival de barrières zal doorbreken die mensen verdelen en iedereen zal verenigen in de zoektocht naar gedeelde welvaart, vrede, vooruitgang, harmonie en vreugde. 

Het kleurenfestival benadrukt nogmaals de multi-religieuze harmonie die al jarenlang in ons land bestaat en de geest van tolerantie die de essentie is van onze cultuur en beschaving. Moge het festival dit jaar vrede en welvaart brengen in onze natie. Dit festival verspreidt niet alleen vrolijkheid in ons leven, maar geeft ons de gelegenheid om te bezinnen.  

Het Holifeest, met zijn uitbundigheid en vrolijkheid, werkt aanstekelijk en is een viering van de liefde voor de medemens, samenwerking, saamhorigheid, overwinning van het goede op het kwade. Laten wij met z’n allen samen beginnen met een leven dat uitgaat van een positieve leefhouding, maar ook van aanvaarding van respect voor de ander. 

De VHP als politieke organisatie, geeft aan alle Surinamers mee om hoop en kracht te putten uit de spirituele boodschap van Holi. Laten we streven naar het betere en het hogere, waardoor het leven waardevol wordt gemaakt. Ook is het streven van de partij om negatieve zaken een halt toe te roepen. Derhalve, verlies geen hoop er komen betere tijden. We zullen de duisternis overwinnen.

Het Holi-feest is een heel belangrijk festival voor ons allemaal maar in de nasleep van het coronavirus kunnen wij dit feest niet uitbundig vieren. De VHP roept de mensen dringend op, grote bijeenkomsten te vermijden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  

Laten we als volk eensgezind, zoals de kleuren en geuren van Holi in elkaar opgaan, optrekken om het kwade uit te bannen. Een nieuwe hoop vestigen op een betere toekomst en als natie vooruit te komen. Moge het festival overal vreugde en warmte verspreiden. De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) wenst de natie een Shubh Holi toe.  

VHPWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi