VHP aspirant-kandidaten Coronie

0
298

Op zondag 12 januari presenteerde de leider van de landelijke Orange Movement, VHP voorzitter Chan Santokhi, in het ressort Totness/Coronie, voor het eerst in de geschiedenis van de Oranje partij, 6 aspirant kandidaten voor de 2 DNA posities in het district Coronie.

De aspirant kandidaten Merlien Trustfull, Armando Djosetro, Cindy Wolf, Ria Tay en Judith Doelahmarsidi, die gezamenlijk hebben gezorgd voor 10 aspirant DR kandidaten en 33 RR kandidaten voor alle 3 ressorten in Coronie, moeten met hun familie vrienden en kennissen ervoor zorgen dat de VHP bij de verkiezingen van 25 mei van dit jaar tenminste 1 zetel behaalt in Coronie.

Het transformatieproces heeft ervoor gezorgd dat de VHP vlag in het hele land wappert. Tot diep in het binnenland. Van oudsher had de VHP roots in Coronie. Vriesde was in het parlement en Esajas als onder minister van LVV. Jammer dat de VHP structuren door de deelname in combinatieverband zijn dood gebloed, maar nu zijn wij terug. Omdat wij de historische opdracht hebben om landelijk als VHP aan de verkiezingen deel te nemen, zijn wij daarom hier.

Brengt u zelf de ontwikkeling voor uw eigen district, dit kan pas als u het huidige systeem los laat en voor Oranje stemt. Ontwikkeling heeft met etniciteit niets te maken. Ontwikkeling heeft te maken met kennis en toewijding. Wij zijn niet in de regering maar kijk hoe het markoesaprojekt loopt in Coronie, iedereen vol lof over dit project.

Na de verschillende toespraken van de aspirant- DNA kandidaten en de voorzitter van het districts- coördinatieteam de heer Reyme, voerde VHP Chan Santokhi het woord. Hij zei: Lobi wan, efoe joe wanie ontwikkeling stem foe wan systeem sang kang tja koni foe mekie joe egie monie. Stem VHP. A zetel kan. Meki ala deng asp kandidaat dna, rr, dr alamala tja 10 steng kong dang a garantie deh djie wang zetel, VHP no e tja monie maar ai tja koni”. Dit bewijs hebben wij nu al geleverd.

Voorts zei de VHP voorzitter, geef uw stem aan de partij die u de zekerheid geeft dat u na het uitbrengen van uw stem als een speer vooruitgaat. Na de verkiezingen gaan de markoesa- boeren door verdienen. Dat is de zekerheid die de VHP geeft. A de na joe anoe efoe joe wannie CHANGE ini Coronie. Joe habie a sroto, joe habi da makti.

Onder hartelijk applaus bedankte VHP voorzitter, het hoofdbestuurslid van de partij, de ex districts- commissaris van Coronie, mevrouw Harriet Ramdin, voor het enorme werk dat zij verzet heeft om dit te bewerkstelligen, natuurlijk met ondersteuning van prominenten van de partij uit Paramaribo.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi