Thalicia Atmodimedjo wil bijdrage leveren aan herstel Surinaamse economie

0
227

Thalicia Atmodimedjo is kandidaat nummer 13 voor de VHP in het kiesdistrict Paramaribo. Ze is geboren en getogen in Paramaribo. De moeder van vier kinderen geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat wanneer je merkt dat de economische situatie in het land steeds bergafwaarts gaat, je beseft dat het tijd is om je schouders onder het werk te zetten en niet langer vanuit de kantlijn een bijdrage te leveren.

“Door als vrouw, mijn stem te laten horen wens ik een wezenlijke bijdrage te leveren aan een gezond en leefbaar Suriname.” Atmodimedjo wil zich sterk maken voor kwalitatief goede en betaalbare zorg voor seniorenburgers. Zij vindt dat een bijzondere groep die een bijdrage heeft geleverd aan de opbouw van Suriname een goede oude dag verdient. Ook zal zij zich inzetten voor ‘empowerment’ van vrouwen. “Het is belangrijk dat vrouwen zich in sociaal en economisch opzicht sterk maken.”

In januari 2016 deed zij haar intrede in de VHP. Vanaf toen is zij heel actief. Zij heeft zitting in diverse commissies binnen de partij. “Ik heb bewust gekozen voor de VHP, omdat deze partij voor mij het beste alternatief is. Het multi-etnische karakter van deze partij sprak mij gelijk aan”, zegt een zelfverzekerde Atmodimedjo. Zij kan zich verder ook helemaal terugvinden in de ideologie van deze nationale partij.

Samen met de VHP wil zij ervoor zorgen dat de economie van Suriname wordt hersteld, waardoor het volk weer, in het bijzonder de kwetsbare groepen, een goed bestaan kan hebben. Het welzijn van deze groepen is voor haar erg belangrijk. Zij streeft er daarom naar dat de zorg voor deze groepen toegankelijk en betaalbaar wordt en vrouwen dezelfde kansen mogen genieten als de mannen.

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi