‘Temidden van coronacrisis pleegt de NDP een parlementaire coup met verstrekkende gevolgen’

0
204

Afgelopen nacht heeft de NDP volgens sommigen een parlementaire coup gepleegd in Suriname, door een wijziging van de Wet Controle Valuta Verkeer en Transactiekantoren door te drukken.

Terwijl grote delen van de Surinaamse bevolking zich druk maken om een dreigende coronacrisis, heeft de NDP koste wat het kost een situatie gecreëerd met verstrekkende gevolgen.

Wat deze wijzigingen van de wet precies inhouden wordt door de Surinaamse jurist Antoon Karg in begrijpelijke taal uitgelegd in bovenstaand filmpje. Luister en huiver want Suriname is hiermee wederom in de greep van de NDP-dictatuur.

In Suriname is op 21 maart de veel besproken en omstreden wijziging van de cambiowet goedgekeurd in De Nationale Assemblee. De vergadering begon vrijdag en ging door tot zaterdag toen de wijzigingen om 05.00u in de ochtend werden aangenomen door een meerderheid van 26 stemmen voor.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat 1 lid van de BEP (Zeeman) en Rashied Doekhie waren opgetrommeld om voor te stemmen. Deze twee waren alleen aanwezig tijdens het stemmen en niet tijdens de vergadering.

Grote afwezige tijdens de stemming was NDP’er William Waidoe. Hij zou het niet eens zijn met de nieuwe wijzigingen die in het wetsvoorstel zijn aangebracht en heeft niet voor gestemd.

Bron: waterkant.netWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi