Simons: 29 juni laatste dag toelating Assembleeleden

0
195

De Nationale Assemblee mag niet  langer dan 5 jaar aanzitten. Dus 29 juni is de laatste dag waarop de nieuwe leden kunnen worden toegelaten. Daarom worden de voorbereidingen getroffen voor deze dag.  Daarover is overleg geweest met alle partijen in De Nationale Assemblee. Dit antwoordt Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op een vraag van Starnieuws.

Door de Covid-19 gaat de voorbereiding wat anders dan normaal, legt Simons uit. “De besprekingen die ik met de staf moet hebben gebeuren via zoom en andere digitale middelen. Er is dispensatie voor mensen die op de werkplek moeten zijn,” zegt de Assembleevoorzitter.

Na het overleg met de fracties is besloten de vergadering van 29 juni in het gebouw van De Nationale Assemblee te houden en het draaiboek aan de Covid-19 situatie aan te passen. Vijf jaar geleden is De Nationale Assemblee voor de eerste keer op 30 juni 2015 bijeengekomen. Nadat de leden toegelaten en beëdigd waren, zijn de voorzitter en vicevoorzitter gekozen.

President Desi Bouterse die toen ook gekozen was als Assembleelid, had afgezien van het lidmaatschap van het college. In zijn plaats was opgeschoven, Ronald Hooghart. Hij heeft opgetreden als fungerend voorzitter.

Bron: starnieuws.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi