Santokhi presenteert ruim 40 aspirant-kandidaten Paramaribo

0
325
Aspirant-kandidaten van de VHP voor Paramaribo zijn zaterdagavond gepresenteerd tijdens een ressort-vergadering in Munder.

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zaterdagavond de aspirant-kandidaten van Paramaribo gepresenteerd op een ressortvergadering in Munder. Krishna Mathoera, die verhuisd is van Wanica naar Paramaribo, en de Assembleeleden Riad Nurmohamed en Dew Sharman zijn niet gepresenteerd als aspirant-kandidaten. Opvallend is dat Sham Binda (Akmos) is toegetreden tot de orange movement en aspirant-kandidaat is. De ruim veertig aspirant-kandidaten zullen zich in de komende periode moeten profileren, waarna in april een definitieve lijst voor kandidaten en schaduwkandidaten zal worden voorgehouden aan het partijcongres.

“U heeft de laatste negen jaren vreselijke dingen meegemaakt, u bent bedonderd, u bent voorgelogen, u bent belazerd, u bent misleid, u bent armer geworden en onze samenleving is verscheurd geraakt. En bovenal wordt onze natie afgeschilderd als een hol voor criminelen en veroordeelden. Dat wil u toch niet meer? Daarom zeggen wij redt Suriname!
We zijn vastberaden om een vreedzame, rechtvaardige en inclusieve maatschappij voor jullie op te bouwen, die vrij is van angst en geweld. Er kan geen duurzame ontwikkeling zijn zonder vrede en er kan ook geen vrede zijn zonder duurzame ontwikkeling,” stelde de partijleider.

Santokhi merkte op dat er heel veel aangepakt moeten worden na mei 2020. De eerste drie maanden zullen de prioriteiten van de nieuwe regering zijn: schuldsanering en onderwijs. “Onder ons regime zal iedereen voldoende kansen moeten krijgen tot continue zelfontplooiing via onder meer onderwijs.” Santokhi zei dat het onderwijs voor kleuter, primair en secundair onderwijs gratis zal zijn. Zo kan iedereen beschikken over de vaardigheden, attitudes en kennis die noodzakelijk zijn om persoonlijke en professionele doelstellingen te verwezenlijken en om deel te nemen aan de samenleving. “We moeten naar een samenleving dat zich kenmerkt zich door een sterke sociale cohesie en meer solidariteit onder Surinamers. Ieder vindt er zijn plaats, mede op basis van de eigen talenten en competenties. De universele toegang tot kwaliteitsvol onderwijs op alle niveaus, met een voldoende uitgebreid en divers aanbod, afgestemd op de actuele en toekomstige ontwikkelingen van de samenleving, vormt een essentiële voorwaarde voor duurzame ontwikkeling in Suriname”, stelde de VHP-leider.

Santokhi vroeg het publiek een brede ondersteuning van Munder en omgeving. “Ik doe een beroep op eenieder om binnen zijn naaste familie en vrienden vijf nieuwe landgenoten te overtuigen om op de VHP te stemmen. We gaan een beter resultaat neer moeten zetten in het district Paramaribo,” betoogde de politicus.

De aspirant-kandidaten van VHP voor Paramaribo (in willekeurige volgorde) zijn: Rewien Thakoer, Radjeswarnaht Basant, Kenny Liu, Wikash Raghoe, Rasida Mahadew, Chuan Wang, Varsha Ramrattan, Grachelle Sluisdom, Diego Russel, Kishan Ramsukul, Mitchel Wongsodikromo, Nishita Gajadien, Roshnie Sietaram, Ahilia Welles, Vikash Koendanlal, Nisha Jagdeo, Paul Gummels, Xiomara Cadogan, Michela Seedo, Cedric van Samson, Ronny Aloema, Thalicia Atmodimedjo, Harold Lobato de Mesquita, Rishma Kuldipsingh, Jerrel Rambhadjan, Dharminder Ramesar, Ulrich Weerwind, Saskia Walden, Anuradha Monorath, Roy Wongopawiro, Nirmala Ramdin, Hariepersad Soekhlal, Patricia Lachman, Harold Pultoo, Widjai Bhola, Udairay Panchoe, Justus Keizerweerd, Shaquille van Throo en Sham Binda.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi