Nieuw bestuur VHP Nederland

0
559

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft vrijdag in Amsterdam het nieuwe bestuur van de partij in Nederland geïnstalleerd. Lachman Soedamah is de nieuwe voorzitter. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Henk Lalji, ondervoorzitter, Jay Pahladsingh, ondervoorzitter, Jagroep Narain, penningmeester, Arnold Dwarka, secretaris, Rosita Drigpal, tweede secretaris en Vishma de Keijzer, lid.

De noodzakelijkheid voor herstructurering van VHP Nederland zal als eerst worden opgepakt en uitgevoerd. Een belangrijke doelstelling is om VHP Nederland toegankelijker te maken voor jongeren en vrouwen. Daarbij zijn diversiteit en afspiegeling van de Surinaamse samenleving belangrijk, zegt de partij. Ondersteuning van de moederpartij in Suriname blijft echter de primaire doelstelling van VHP Nederland, met als ultieme doel het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid in 2020.

Santokhi acht het nodig draagvlak te creëren om de moederpartij te ondersteunen en de mensen bewust te maken van het feit dat de diaspora een toekomst heeft in Suriname. Hij benadrukte tevens dat het nog niet te laat is om Suriname van de afgrond te redden. De VHP-topman deelde zijn toekomstperspectief over de wederopbouw van het land. Hij moedigde de leden en alle andere bezoekers aan zich in te blijven zetten voor het land.

Volgens Soedamah is het de bedoeling om van VHP Nederland een krachtige organisatie te maken met een groot ledenbestand. Dit kan alleen door kaders, kennis, kunde en sleutelfiguren in Nederland die de VHP een warm hart toedragen. Essentieel is krachten te bundelen en deze optimaal in te zetten ter ondersteuning van de moederpartij, op weg naar de verkiezingen van 2020. Er zijn vijf kernen geïnstalleerd door Santokhi. Deze zijn werkzaam in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere.