NDP komt met tegenkandidaten DNA

0
258

De Nationale Democratische Partij (NDP) zal morgen bij de verkiezingen van de voorzitter en ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) mogelijk tegenkandidaten presenteren. Het definitieve besluit hiertoe kan vanwege strategische overwegingen niet gedeeld worden. Dit bevestigt Melvin Bouva, woordvoerder van de NDP, in gesprek met Suriname Herald.

Volgens Bouva moet het parlement een keus hebben. “Mensen moeten de gelegenheid krijgen om te kiezen wie het parlement de komende vijf jaren moet leiden,” benadrukt Bouva. Als er geen tegenkandidaat gepresenteerd wordt, zal het erop lijken dat het heel parlement achter een bepaalde kandidaat staat, meent de NDP-topper. Echter kunnen we niet vooruit lopen op zaken voegde hij meteen aantoe.

Wie de twee kandidaten zijn die de NDP naar voren zal schuiven, wil hij vanwege strategische redenen niet prijsgeven. Suriname Herald verneemt dat André Misiekaba, de huidige minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), de fractieleider van de NDP wordt.

Morgen zullen in DNA de 51 gekozen leden bij de verkiezingen van 25 mei 2020, toegelaten worden tot het parlement. Daarna worden de voorzitter en vicevoorzitter gekozen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Ronny Brunswijk gekandideerd worden voor het voorzitterschap, terwijl Dew Sharman namens de VHP geplaatst zal worden voor het vicevoorzitterschap.

Jerrel Harderwijk

Bron: srherald.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi