Gang naar procureur-generaal door oppositiepartijen nog recht overeind

0
168

De gang naar de procureur-generaal (pg) door oppositiepartijen staat nog recht overeind. Tot gisteren waren de partijen samen met hun juristen nog bezig na te gaan hoe de zaak op te bouwen. Er zal een klacht tegen het hoofdstembureau van Paramaribo worden ingediend. De voorzitters zijn niet te spreken over de manier waarop de organen naar de zaak kijken en omgaan met de verkiezingsresultaten.

Er zal een brief gestuurd worden naar pg Roy Baidjnath Panday. “Er zijn strafbare feiten geconstateerd en de pg moet een grondig onderzoek instellen. We hebben de internationale waarnemers ook al geïnformeerd over de handelingen van de voorzitter van het hoofdstembureau Mike Nerkust”, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

De organen zouden moeten kijken naar de daadwerkelijke klachten en hoe die opgelost moeten worden, vindt Santokhi. Van alle klachten zijn er bezwaarschriften ingediend en formele brieven gericht naar verschillende instanties. “We zijn geconfronteerd met paniek, angst en onrust in de samenleving en dat is de reden waarom wij nu aandacht vragen hiervoor”, zegt de VHP-voorman.

Hij is blij dat het OAS besloten heeft langer te blijven in Suriname, zodat zij ook de afhandeling van de verkiezingen kan volgen. De leiders van de vier politieke partijen VHP, ABOP, NPS en PL hebben donderdag een persconferentie belegd in de Anthony Nesty Sporthal.

Bron: srherald.com

 Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi