DNA-leden op bezoek bij H2O CULTIVAX

0
355

Op donderdag 18 februari 2021 waren de DNA leden Sidik Moertabat, Reshma Mangre, Rui Wang, Radjendrekoemar Debie & Cedric van Samson op bezoek bij H2O CULTIVAX ( The future of food ) aan de Tawajaripolderweg nr 50-56. De delegatie kreeg een rondleiding van de directeur, dhr. Vinod S. Baldew. 

Dit bedrijf teelt op grote schaal de landbouwgewassen Sim, Oker, Boulanger, Sla, Augurken, Hollandse komkommer en Paprika. De delegatie heeft verder kennis en informatie mogen verkrijgen m.b.t. het telen van de verschillende gewassen met behulp van het plantenkassensysteem. Het bedrijf focust zich op de export van haar producten alsook de lokale consumptie en biedt tevens werkgelegenheid aan 8 vaste arbeiders en een paar losse arbeiders op afroepbasis gedurende de oogstperiode. 

OW bezig met opschonen van trenzen

Het ministerie van OW is landelijk bezig met het ophalen en/of opschonen van de trenzen/sloten aan weerszijden van de wegen. In dit kader was het DNA Lid Sidik Moertabat tezamen met enkele DR en RR Leden van het ressort Lelydorp gaan oriënteren aan de Sidodadiweg te Dessa op donderdagmiddag 18 februari 2021. 

Volgens bekomen informatie van de buurtbewoners, heeft dit onderhoud langer dan 20 jaren niet plaatsgevonden. Uit blijdschap voor deze snelle aanpak van de werkzaamheden waren de buurtbewoners spontaan bijeengekomen om deze regering te bedanken via dhr. Moertabat en de overige RR en DR leden. 

De problemen en wensen van de mensen werden eveneens aangehoord en zullen doorgeleid worden naar de regering. Gebruikmakend van deze gelegenheid deed het lid Moertabat een beroep op de aanwezigen om ook een handje te helpen met betrekking tot het onderhouden van de bermen en trenzen. WO SET’EN SAMEN !!!Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi