Discussieavond VHP Nederland

0
355

Op vrijdag 31 januari 2020 organiseerde VHP Nederland in Amsterdam een debatavond in het kader van 71 jaar VHP.  VHP Nederland feliciteert U allen met de 71 ste verjaardag van de VHP op 16 januari 2020. Het is groots gevierd op 18 januari 2020 in de olifant met meer dan 23000 mensen. 

Binnen VHP Nederland is een aantal keren gesproken over de bijdrage die de diaspora vanuit Nederland kan leveren aan de verkiezingen in mei 2020, zodat VHP Suriname bij de verkiezingen in 2020 haar doelstellingen kan bereiken. Tijdens de debatavond is gesproken over het belang van een sterke organisatie in Nederland. Het belang wordt onderkent dat VHP Nederland een goed fundament heeft en in staat zal zijn op meerdere manieren VHP Suriname te ondersteunen. 

In verband hiermee heeft VHP Nederland gemeend om elke laatste vrijdag van de maand tot mei 2020 een debat/borrelavond te organiseren  waarbij de kansen en mogelijkheden worden bezien om hiervoor een strategie te bepalen. Tijdens deze bijeenkomst die werd geleid door Henk Lalji, gaf VHP Nederland voorzitter Lachman Soedamah een terugblik van het afgelopen jaar en vooruitzichten van VHP Nederland. Hij memoreerde de vele ondersteuningsactiviteiten van het afgelopen jaar waarbij het verzenden van boeken, kleding, personal computers, incontinentie materiaal etc. Het komend jaar zal de nadruk liggen op ondersteuning van de moederpartij met het oog op de komende verkiezingen. 

Via een videoboodschap en Skypeverbinding besprak voorzitter Chan Santokhi, met het goed opgekomen publiek enkele belangrijke onderwerpen. Volgens VHP voorzitter Chan Santokhi staan wij  aan de vooravond van de meest cruciale verkiezingen ooit in Suriname. De Orange Movement heeft een visie om Suriname daadwerkelijk te ontwikkelen. Dat zal zij doen met het gepresenteerde verkiezings-programma en wederopbouw plan. Op 25 mei 2020  is er maar één keus: de Orange Movement. Hij besprak de rol van de diaspora en deed een oproep naar diasporagemeenschap ter ondersteuning van de Orange Movement. 

Mr Robby Makka, Diaspora Campagne Manager van de VHP  ging in op actuele kwesties betreffende Nederland-Suriname,  ambassade in Nederland, CBvS en kasreserve, ondernemerschap, KLM-SLM in Suriname, import van groenten ten behoeve van Nederland en de bijdrage van de diaspora bij de aanstaande  verkiezingen in Suriname. 

Er volgde hierna een felle discussie waarbij het publiek van mening was dat de regering in Suriname zo snel mogelijk moet vertrekken gelet op de thans heersende sociaal- economische situatie van het land. De avond werd informeel afgesloten met fundraisings-activiteiten en muziek van  DJ Naldo.

VHP Nederland,

Voorzitter Mr. Soedamah LachmanWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi