Dew Sharman: “Teleurstellend dat er wel geld wordt vrijgemaakt voor gebouw, maar niet voor essentiële middelen in het ziekenhuis”

0
213

In gesprek met Dagblad Suriname zegt parlementariër Dew Sharman, van huis uit arts, dat het erg teleurstellend is dat er wel geld wordt vrijgemaakt voor het uiterlijk en het gebouw van het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP). “Er wordt veel geld geïnvesteerd in het uiterlijk van AZP, maar van binnen is alles aan het afbrokkelen. Labtesten kunnen niet gedaan worden wegens gebrek aan middelen.” Sharman geeft aan dat, volgens de informatie die hij heeft gekregen, de hematologie nog voor drie weken gegarandeerd is en daarna geen HBS en overige mogelijk zal zijn. “Er zijn financiële issues met de leverancier, want de schuld is te hoog opgelopen. Röntgenfotos zijn ook niet mogelijk. Is het nog verantwoord om de poli open te houden? Het probleem is momenteel van dusdanige aard,” stelt Sharman.

Voor het gehele artikel kunt u terecht op: dbsuriname.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi