DA ’91 en DOE ondersteunen VHP-brief aan Oppenheimer

0
187

De brief die de VHP onlangs naar de investeringsbank Oppenheimer heeft gestuurd is niet in goede aarde gevallen bij de regering. Echter, de oproep in deze brief is in nationaal belang, zeggen de partijvoorzitters Angelic Del Castilho van DA ’91 en Steven Alfaisi van DOE.

De oranje partij raadt de bank af Suriname te steunen in haar zoektocht naar geld omdat dit cruciaal kan zijn voor het financieel herstel van het land. De VHP uit in het schrijven bezorgdheid over de economie en staatsfinanciën.

Alfaisi en Del Castilho zeggen dat de regering de hand in eigen boezem moet steken, omdat andere pogingen haar er niet van hebben weerhouden om leningen te blijven sluiten. Ze zien de oproep van de VHP aan Oppenheimer om de aanvraag van Suriname te heroverwegen dan ook als een creatief middel dat de oranje partij heeft gebruikt.

“We hebben lang gewacht en geprobeerd intern aan de bel te trekken. Maar wanneer je merkt dat er geen verandering komt, breekt er een moment aan dat je het over een andere boeg gooit”, onderstreept Del Castilho.

Anders dan NDP-parlementariër Amzad Abdoel benadrukken Alfaisi en Del Castilho dat de brief aan Oppenheimer niets te maken heeft met a-nationalistisch gedrag. Het assembleelid meent dat het verzoek van de VHP een scenario is.

“Dit schrijven doet me denken aan de politieke scenario’s die door oppositieleider Guaidó van Venezuela zijn uitgevoerd om het bestuur van zijn land te destabiliseren. Het doen voorkomen dat de zittende regering niet legitiem handelt en alsof de VHP de komende verkiezing al heeft gewonnen is op zijn zachtst uitgedrukt belachelijk”, zei Abdoel eerder.

Echter, dit is volgens Alfaisi en Del Castilho te ver gezocht. “Suriname is niet alleen op de wereld. Dus wanneer we internationale organisaties aanschrijven moet men niet doen alsof we met verkeerde dingen bezig zijn”, stelt de DOE-voorzitter.

Bron: dwtonline.comWebsite | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi