VHP Nederland op 2019

0
328

VHP Nederland op 2019

Na de officiële installatie van VHP Nederland in september 2018, zijn het bestuur, de diverse kernen en het Wetenschappelijk Bureau voortvarend aan de slag geweest. Alle kernen zijn opgestart en zijn thans actief bezig diverse ontwikkelingen op gang te brengen. Het bestuur heeft, naast de start van implementatie van diverse aanbevelingen, welke gedaan zijn tijdens het bezoek van voorzitter Santokhi aan Nederland, voor het nieuwe jaar een actieplan in de vorm van een jaarkalender ontwikkeld.

De jaarkalender biedt een enorme diversiteit aan activiteiten door heel het land. Alle activiteiten hebben als doel aandacht te vragen voor de huidige situatie van Suriname en bewustwording rondom de naderende verkiezingen te vergroten, bij zowel de Nederlandse diasporagemeenschap als bij de gemeenschap in Suriname zelf. Onze missie is mensen aan te moedigen bij de verkiezingen van 2020 daadwerkelijk te kiezen voor verandering. De jaarkalender van VHP Nederland is een weerspiegeling van onze boodschap aan het Surinaamse volk.

Omdat wij er tevens van overtuigd zijn dat jongeren ontzettend belangrijk zijn voor de toekomst van Suriname, doen wij ook een oproep aan Surinaamse jongeren. Wij beschouwen jongerenparticipatie in Suriname als zeer essentieel en onmisbaar voor de wederopbouw van het land. Een proactieve houding, maar ook kritisch(er) nadenken, zelfstandigheid én onafhankelijkheid in het maken van keuzes, zien wij als cruciaal binnen goede jongerenparticipatie.

Jongeren hebben een stem, jongeren hebben een visie. Echter, door gebrek aan gezonde en inspirerende voorbeeldfiguren en door de gedachte niet mee te tellen of niet serieus genomen te worden, word het doek veel te snel in de ring en talent te snel overboord gegooid. Verbeterde levensomstandigheden zijn afhankelijk van actieve participatie, van het laten horen van de eigen stem.
Laten wij inzichten, opgedaan in 2018, als vruchtbare grond bieden aan het jaar 2019 en Suriname díe groei en bloei brengen die het verdient.Website | Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter #suriname #vhp #orangemovement #RedSuriname #diaspora #chansantokhi